Skip to main content

Compact-artikel van het jaar 2016 is …

Het zijn toch altijd weer spannende momenten voor de vele auteurs van de artikelen die in het jaar 2015-2016 zijn geschreven, als het artikel van het jaar bekend wordt gemaakt. Wie wint de cup met de grote oren en krijgt eeuwige roem?

De redactie van Compact heeft – onder verkiezingsleiding van Dennis Stam – uiteindelijk de winnaar gekozen uit de shortlist van tien genomineerde artikelen. De winnaar is: Big Data Analytics & Privacy: How To Resolve This Paradox?, geschreven door Jeffrey Bholasing (KPMG Zwitserland), Ronald Koorn (Nederland), Ashleigh van Kerckhoven (Zuid-Afrika), Christopher Kypreos, Doron Rotman (US), Koji Hijikata (Japan), Souella Cumming (Nieuw-Zeeland), Sarah Pipes (België) en Takayuki Manchu.

De redactie heeft uiteindelijk voor dit artikel gekozen om drie redenen: het complexe onderwerp is toegankelijk geschreven, het heeft een interessante afwisseling van theorie en wereldwijd verzamelde praktijkcasussen en het biedt concrete handvaten hoe om te gaan met privacydilemma’s bij data-analyses.

Wij hebben de auteurs al gefeliciteerd met deze benoeming en de wisselbokaal overhandigd. Het artikel is terug te lezen op de Compact-website; klik op deze link om direct naar het artikel te gaan.

prepublicatie03-1

Jeffrey Bholasing (links), co-auteur van het artikel van het jaar, en Ronald Koorn (rechts), hoofdredacteur Compact

Mocht u meer artikelen uit Compact willen lezen, zoals de recente Centennial-editie in het kader van 100 jaar KPMG, kijk dan op de website voor de thema’s en artikelen.